Gelukkig nieuwjaar

Ik zag narcissen vandaag. Narcissen! Midden in een grasveldje, dat bezaaid is met hondenpoep en waar je dus verder liever niet wil komen, stonden zowaar drie narcissen. Een tweetal en een eenling. Parmantig rechtop in de miezer regen. Dat is het bewijs natuurlijk. Het wordt lente. Duidelijker kan je het niet krijgen. Heerlijk he?

Uiteraard heb ik er ook een foto van gemaakt. Maar die mislukte. Kan zijn gekomen door de eerder benoemde hondenpoep en de nattigheid die ervoor zorgde dat ik maar amper de tijd nam om op narcissenhoogte te komen voor ik op de knop drukte. Dat het vandaag een beetje in mijn rug geschoten was (ik deed niet eens wat raars, behalve dan proberen me in een badpak van mijn dochter wringen omdat ze dacht dat dat best moest passen en ik wilde bewijzen dat het niet zo was – ik had gelijk) hielp daarbij wellicht ook niet mee.

Maar goed, we gaan dus richting lente. En dat samen met het heerlijke nieuw-begin gevoel van het nieuwe jaar zorgt ervoor dat ik barst van de plannen. Zoals het maken van een winterjas (al lijkt dat in het hele lente verhaal qua timing niet helemaal logisch, dat realiseer ik me) en überhaupt het weer oppakken van het naaien. Meer schrijven. Meer genieten vooral ook, want dat schoot er de laatste tijd toch zomaar nu en dan bij in.

En daarbij het stellige voornemen om weer meer te gaan fotograferen. Zodat ik vandaag, toen hij zo mooi in dat licht vanuit het zijraam zat te puzzelen, gelukkig weer eens mijn camera bij me had om dat prachtige plaatje vast te leggen.

Fijn 2018!

One Reply to “Gelukkig nieuwjaar”

  1. Ik wens jou en je gezin ook een mooi 2018!
    En ja de lente, ik begin er zo langzamerhand ook naar uit te kijken 🙂

Geef een reactie